Parodontalogie

Radiologia digitală dentară reprezintă o componentă esenţială în stomatologie, deoarece prin intermediul acesteia se pot detecta inflamaţiile şi infecţiile dentare. Pentru a utiliza corect radiologia dentară, medicul stomatolog are rolul de a stabili un diagnostic corect şi de a efectua o lucrare potrivită fiecărei situaţii în parte. Obiectivul folosirii radiologiei dentare este acela de a oferi o imagine cât mai detaliată a dinţilor, a maxilarului şi a ţesuturilor înconjurătoate.

Radiologia dentară este obţinută prin expunerea la radiaţii electromagnetice care interferează cu corpul. Radiaţiile sunt astfel absorbite în grade diferite de ţesuturi în funcţie de densitate. Pe o radiologie digitala structurile mai dense precum dinţii sunt redate cu alb, cavităţile cu negru iar ţesuturile moi cu nuanţe gri. În urma unei radiologii dentare se va obţine o imagine superioară din punct de vedere al clarităţii, pentru a se evalua starea parodontală a pacientului şi pentru a se detecta infecţiile şi inflamaţiile dentare. Cu alte cuvinte, creşte calitatea şi posibilitatea efecturării unor măsurători mult mai exacte.

Expunerea pacienţilor la radiologii dentare se realizează în condiţii maxime de siguranţă şi confort. Astfel, cantitatea de raze X din timpul expunerii este foarte scăzută, deşi numărul de radiografii este limitat la recomandarea medicului.

În cadrul clinicii American Dent, radiografiile dentare sunt făcute cu echipamente de ultimă generaţie, riscurile iradierii fiind foarte scăzute.

Apelaţi cu încredere la serviciile oferite de clinica American Dent pentru a beneficia de o radiografie dentară la un preţ avantajos!

Consultații gratuite

Toți pacienții noi beneficiază de o consultație gratuită

Urgențe stomatologice

Pentru programări sună la: +1 945 825 763

Programări online

Folosește formularul de mai jos pentru programări online

Programează-te online!
    Open chat
    Bună ziua!
    Cu ce vă putem ajuta?
    Call Now Button