ConfiDent

O practica tot mai des intalnita, implantul dentar reprezinta, la ora actuala, cea mai buna solutie pentru lipsa dintilor. Indiferent de cauzele edentatiei (lipsa unui dinte natural), implantul dentar poate fi cea mai buna metoda de a asigura functionalitatea dintilor si zambetul mult visat.

Aceasta practica stomatologica, optima si minim invaziva, se prezinta frecvent sub forma unui implant dentar endo-osos sub forma de surub. Implantul se integreaza perfect in structura osoasa proprie, are o durata de viata mare si contribuie la mentinerea sanatatii si celorlalti dinti.

O astfel de procedura, in cele mai multe cazuri, prezinta mai multe avantaje decat dezavantaje. Orice interventie dentara chirurgicala este atent supravegheata, iar refacerea se face sub protectia antibioticelor.

Iata doar cateva dintre avantajele implantului dentar:

Dintii invecinati raman intacti, spre deosebire de alte lucrari proteice dentare, unde trebuie slefuiti;

Volumul osos se conserva si este stimulat natural;

Senzatia de forta masticatorie este mai puternica decat in cazurile protezelor;

Senzatia de dinte natural se pastreaza; astfel ca fortele masticatorii sunt transmise direct osului si nu dau o senzatie de corp strain.

De obicei, implantul dentar antreneaza urmatoarele etape:

Consultatia. Medicul implantolog analizeaza cavitatea orala si stabileste daca pacientul este sau nu un canditat pentru acest tratament. Se analizeaza, de asemenea, si tehnica de anestezie optima; medicul implantolog poate recomanda analize de baza sau radiografii dentare.

Interpretarea rezultatelor. Medicul implantolog analizeaza rezultatele si stabileste cea mai potrivita metoda de a efectua implantul dentar.

Introducerea implantului. Medicul implantolog introduce implantul in tesutul osos si prescrie medicatia postoperatorie necesara.

Indepartarea firelor de sutura. Se realizeaza, de obicei, la 7 zile dupa operatie. Dupa aceasta perioada se asteapta intre 3-9 luni pentru atasarea corecta a celulelor osoase pe suprafata implantului.

Ingrijirea postoperatorie include respectarea cu strictete a regulilor de igiena orala, periaj profesional si detartraj regulat o data la 6 luni.

Implantul dentar poate reprezenta solutia optima pentru restabilirea sanatatii orale si a zambetului mult dorit. Pentru orice intrebari sau nelamuriri ati avea, va stam la dispozitie!

27 feb., 2020

Folosirea microscopului dentar

Microscopul a devenit un instrument des folosit in practicile dentare. Acesta ii ajuta pe medicii dentisti atat sa vada ceea ce nu este accesibil cu ochiul liber, dar ofera si acuratete procedeelor dentare.

Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Open chat
Bună ziua!
Cu ce vă putem ajuta?
Call Now Button